Literatura / Bibliography
Barr S.I., Chapman G.E. [2002], Perceptions and Practices of Self-defined Current Vegetarian, Former Vegetarian and Nonvegetarian Women, „Journal of the American Dietetics Association", nr 102 (3).
Bilski J. [1999], Racjonalne odchudzanie, czyli droga do ponownej młodości dla walczących z nadwagą, Wydawnictwo ASTRUM, Wrocław.
Ciborowska H., Rudnicka A. [2012], Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
Cramm D. von [1997], Kuchnia wegetariańska, Oficyna Wydawnicza MAK, Warszawa.
Gawęcki J. [2003], Białka w żywności i żywieniu, Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu, Poznań.
Gawęcki J., Mossor-Pietraszewska T. [2006], Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa.
Gertig H., Przysławski J. [2006], Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
Kaplan H.F. [2012], Vegetarianism, Encyclopedia of Applied Ethics, Elsevier Inc., London.
Łukaszewski W. [2007], Wegetarianizm w praktyce, Wydawnictwo Złote Myśli, Gliwice.
Position of the American Dietetics Association and Dietitians of Canada: Vegetarian Diets [2009], „Journal of the American Dietetics Association", nr 109 (7).
Van Horn L. [2011], Achieving Nutrient Density: A Vegetarian Approach, „Journal of the American Dietetics Association", nr 111 (6).
Wills J. [2000], Biblia żywności i żywienia, Wydawnictwo Amber Sp. z o.o., Warszawa.
Wiśniewska-Roszkowska K. [1987], Wegetarianizm, Państwowe Wydawnictwo „Wiedza Powszechna", Warszawa.
Witarianizm, „Magazyn Vege" 2008, nr 3.
Ziemlański Ś., Budzyńska-Topolowska J. [1997], Wegetarianizm w świetle nauki o żywności i żywieniu, Wydawnictwo Instytut Danone - Fundacja Promocji Zdrowego Żywienia, Warszawa.